Skip to main content

Betalingen en tarieven

Sinds 2013 stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) de tarieven en prestaties in de mondzorg vast. Dat betekent dat alle tandartsen dezelfde prijzen handhaven. Bij sommige behandelingen wordt bovenop het vastgestelde tarief een bedrag voor materiaal en techniek gerekend.

Op verzoek kunnen wij voorafgaand aan de behandeling een overzicht maken van de te verwachten kosten en een inschatting maken van wat jouw zorgverzekering zal vergoeden. Soms kunnen behandelingen anders verlopen dan vooraf gedacht. Dit kan leiden tot afwijkingen in het uiteindelijk te factureren eindbedrag. Voor de actuele tarievenlijst en achtergrondinformatie verwijzen wij je naar de website van onze beroepsorganisatie KNMT.

Betaalmogelijkheden

Onze tandartspraktijk biedt twee betaalmogelijkheden. Directe declaratie bij een zorgverzekeraar of afrekenen aan de balie na een behandeling. Je kunt bij ons pinnen of contant betalen. Dat betekent dus dat wij geen facturen aan de balie meegeven om later te betalen. Voor beide betaalmogelijkheden gelden bepaalde voorwaarden:

 • Directe declaratie bij zorgverzekeraar
  Een directe declaratie bij de zorgverzekeraar is alleen mogelijk voor jongeren onder de 18 jaar óf voor volwassenen met AV-tandartsverzekering. We dienen de nota dan eerst in bij jouw zorgverzekeraar. Je ontvangt alleen een (rest)nota voor kosten die jouw zorgverzekeraar niet vergoedt. Nota’s die op rekening worden gefactureerd, besteden wij volledig uit aan een extern factureringsbureau. Dat betekent dat jij (en jouw verzekering) niet meer aan de tandartspraktijk betaalt, maar aan dit bureau. Ook eventuele vragen over facturen en betalingsregelingen dien je aan hen te stellen. Meer informatie over het externe factureringsbureau kun je ook terugvinden in folders in onze wachtkamer.
 • Afrekenen aan de balie
  Wanneer je zelf de nota betaalt of die wilt declareren bij je zorgverzekeraar, kun je ervoor kiezen om direct na de behandeling aan de balie af te rekenen. Wij geven echter geen onbetaalde facturen mee naar huis.

Hulp nodig?

Heb je moeite met het kiezen van de juiste zorgverzekeraar of wil je handige tips? Ga dan naar Vergelijk Mondzorg.

Waarom Tandartspraktijk Dental Luxe?

 • Vriendelijk en deskundig team

 • Moderne praktijk
 • Specialistische behandelingen
 • Alle tandzorg onder één dak
 • Voor het hele gezin
 • Nieuwste apparatuur en technieken